Network Menu

Nyhetsbrev SWEA Paris

KÄRA SWEOR

Här nedan följer några tankar om SWEA och några glimtar från ett skånskt sommarliv i bokskog i ansad förvildning.

Hantverkare råder över bottenvåningen i det hus, som jag bor i sedan 20 år. I det 46 år gamla huset lever vi nu och lagar vår mat. Nu har snickarna gått på semester och ingen bankar halv åtta på morgonen. Men det förblir arbetsplats tills allt förhoppningsvis är klart i september! Det gör att jag  missar “Tillbaka till stan” den 10 september då jag hoppas att ni blir många att ses på Svenska Klubben.

Den 4 oktober börjar regionmötet för vår region MEMA i Milano och det avslutas söndagen den 7 då de som önskar kan deltaga i en efterresa på tre dagar. Gå in på Milanos hemsida och anmäl er!  Länken finns också på SWEA Paris egen hemsida och på Internationals. Observera att anmälningstiden är senast den 15 augusti.

I anmälningsformuläret kan Du läsa om betalningssätt och att anmälningsavgiften är 75 €, att Du måste anmäla dig senast den 15 augusti och att det är först efter betalning som anmälan är bindande. Avbokning före den 31 augusti ger återbetalning av hela summan förutom registreringsavgiften och 1 – 15 september får du hälften tillbaka bortsett från registreringsavgiften. Det vore väldigt trevligt om vi kunde bli några fler än ordförande och Ann, som vann resebidraget. Skicka gärna mail och berätta så snart ni på allvar funderar på att åka. Säkert finns det möjlighet att ge varandra tips om bästa flyg och kanske billigare alternativ än det hotell, där konferensen äger rum.

Det kommer ett digert höstprogram från september och Margaretha har redan gett tider för de fyra planerade museibesökenmed Daniele som guide:

1 oktober kl. 11.45, Alfons Mucha på Musée du Luxembourg, 16 november kl. 10, Picasso bleu et rose på Musée d’Orsay, 4 december kl. 11.30, Giacometti på Musée Maillol och den 15 januari kl. 10.15, Caravaggio på Musée Jacquemart André.

Innan mitten av november ska vi hitta datum för besök i Atelier des Lumières (Paris 11e) för att se ljusspel med verk av  Klimt Schiele och Hundertwasser. En annorlunda upplevelse där utställningen är lika mycket konst som konstverken.

Kyrkan är bokad torsdagen den 6 december för vår julfest.

Vädret här i nordvästra Skåne är helt fantastiskt  soligt men idag har vi en ljusgrå dag. Jordgubbarna att inhandla på torget är godare än någonsin.  Blåbären mindre och svarta vinbären större  och en del av hallonen uttorkade. Ogräsmattan är full av nya sorters ogräs och vita tusenskönor bara några timmar efter klippning. Vi har tagit bort getingbon i jorden och sett en uggla och luddiga uggleungar flyga ut från ett träd några meter från ingången till huset. Ett nytt getingbo byggs under en trätrappa och det måste vi oskadliggöra.

Jag önskar Er alla en Glad Sommar!

Hélène
ordförande, SWEA Paris

 

Nyhetsbrev – september 2017

SWEA Paris 30 år

Lördagen den 16 september 2017 firade vi våra tre decennier på Seine från nio på morgonen till sex på kvällen. Vi hade glädjen att slippa det utlovade regnet förutom en störtskur på väg in till restaurangen La Fournaise på Île des Impressionistes i Chatou.  Under flera timmar matades vi med intressanta fakta om det vi passerade och om konsten och konstnärer under impressionismen av en imponerande kunnig fransk guide.  Glädjen över att tillsammans upptäcka och samtidigt umgås med varandra var påtaglig.  I foton syns hur sjalar och jackor behövdes för att värma oss så länge vi satt kvar uppe på däck med maximal utsikt.  Det var bara  nio grader på morgonen och gick inte över femton under dagen.

Våra bilder tagna av olika fotografer ger en liten inblick i vår fina gemenskap under denna dag, som slutade i solsken.  Härligt sätt att umgås.  Det var nog ingen som tidigare gjort en så lång båtutflykt på Seine och våra trettio år med SWEA är ju också en imponerande lång period.  Vi hoppas och arbetar för att fortsätta ännu i många år och måste kämpa för att få nya medlemmar i en stad och en tid då konkurrensen om vår tid är stor. Det är något av en tie-break att fylla på antalet medlemmar och inte förlora fler än de som kommer till. Så länge vi är kring 60 medlemmar så kan vi leva vidare men vi vill väldigt gärna öka för att ha en betryggande stor grupp Sweor att bjuda in till våra arrangemang.
Ju fler vi är ju lättare blir det att erbjuda intressanta aktiviteter.

Varma hälsningar

Hélène Mjörndal
ordförande

 

/ SWEA Paris