Network Menu

Nyhetsbrev SWEA Paris

ile de la Jatte

Nyhetsbrev – april 2017

Hej kära Sweor!

Sedan ett dygn sänds information om det förfärliga attentatet i Stockholm och tillvaron blir förändrad för en lång tid framåt även om vi inte mist någon anhörig och fortsätter leva våra liv. På SWEA-världens hemsida finns länken till en artikel om demokratins ständiga seger över terrorism.

Ser att det är fortsatt fint vårväder i Paris. Här i Skåne är det tio grader kallare. Vi ses i Paris efter påsklovet.

Är det någon av de gamla medlemmarna, som har speciella minnen från Monica Bollings tid i SWEA  så skicka det gärna till mig. Kanske kan det vara med i den text vi ska ha på vår hemsida om Monica.

Promenader

Här kan du läsa Lena Carlssons utvärdering av vår förra promenad:

Program: Morgonpromenad
Datum: 20 mars
Plats: I´ile de la Jatte (förr kallad l´ille de la Grande Jatte)
Antal: 4
Kostnader-intäkter: Inga
Kommentar: Fyra spänstiga Sweor trotsade den ruggiga och lite kalla marsmorgonen med att vandra runt denna för somliga ganska okända ö i Seine, tillhörande Neuilly-Levallois.
Under  promenaden, som tog precis 2 timmar, hann vi med att beundra olika arkitekturer och influenser i fransk byggnadsstil samt drömma oss tillbaka till impressionisttiden, då Alfred Sisley och George Seurat ofta satte upp sina stafflier på La Grande Jatte. Tyvärr var den vackra kajpromenaden mot Neuillyhållet avstängd på grund av tidigare översvämningar, så den vandringen kanske vi kan njuta av en annan gång! Utflykten avslutades med en välförtjänt god lunch på ett intilliggande café.
Så här trevligt kan ni också ha när ni kommer med på våra promenader.

Nyss hemkommen från det mycket välorganiserade INTERNATIONELLA  ÅRSMÖTET i Rom vill jag förklara, att ett sådant möte med alla regionsordförandena och olika experter förbereds under några dagar och sedan kan ett litet antal åhörare lyssna, när alla punkter klubbas igenom. Varje regionsordförande ger dessutom sin rapport över vad som händer o planeras i regionen. Vår egen medlem Gita Paterson redogjorde som juridisk expert för våra rättigheter att använda våra medel inom SWEA och de svårigheter vissa länders avdelningar har genom landets mötesförbud.
I ett fall har ambassaden erbjudit sin hjälp. Mycket lärorikt att lyssna.

På SWEA-världens face-book kan ni se foto från den glada pizza-middagen kvällen innan. Där nätverkades det vilt och många promenerade en halvtimma både dit och hem ifrån centrum, där de flesta bodde. Ett sådant möte kostar din egen resa, hotell och i det här fallet några tior för lunch och guidad stadsvandring. När vi ses berättar jag gärna mera om vad jag upplevde under mitt dygn i Rom.

NYA MEDLEMMAR

Ute i övriga världen – i vår region MEMA särskilt Italiens alla avdelningar, Berlin och Luxemburg – är det fullt av unga Sweor bubblande av entusiasm och jag ber om er hjälp att förnya och föryngra vår avdelning.  Det finns ett litet antal unga svensktalande kvinnor i Paris, som gärna vill vara med i SWEA.  Det blir mycket roligare för dem och oss, om vi kan få en liten grupp nya medlemmar samtidigt från 20 och uppåt. Då kan vi få deras hjälp att erbjuda programpunkter, som är lockande för dem på tider, då de har möjlighet att närvara. Låt oss hjälpas åt att sträva mot att liksom avdelningen i New York få många medlemmar i ålder från 24 – 94.  Ett ständigt pågående arbete. Vi blir ju äldre och i år firar SWEA Paris 30 år!

Om ytterligare 30 år kan vi teoretiskt vara några hundraåringar kvar i SWEA!  Men innan dess låt oss leta ungdomar bland alla svensktalande kvinnor vi stöter på.  Vill ni ha en liten « flyer » om SWEA att lämna över så säg till. Det finns några tiotal importerade från SWEA-Köln att använda i marknadsföringen! Nu när vi valt att inte längre ha en tidning, som säkert var ett medel att på institutionerna sprida kunskap om vår organisation, måste vi anstränga oss mera och berätta om SWEA så ofta vi kan.

Flera avdelningar arbetar på att göra en presentation att lämna till potentiella och nyblivna  SWEA-medlemmar. Vi kommer att få möjlighet att ta del av deras material.

I några avdelningar har man ett par medlemmar, som är ansvariga för SWEA-PROFESSIONAL och deras aktiviteter utan att vara med i styrelsen. En möjlighet vi naturligtvis gärna vill använda oss av i Paris, om vi hittar någon eller några, som känner lust att vara med om att göra denna önskan till verklighet!  Det kommer att bildas SWEA-CARE och det hann man inte med att tala mycket om i Rom. Vi får följa vad som händer ute i SWEA-världen tack vare entusiastiska eldsjälar. Läs på nätet vad som händer i andra avdelningar och inspireras.

Matlagning har vi nyligen ägnat oss åt i Barbros parisiska kök.  Det gick alldeles utmärkt och vi var fem personer, som hackade, sköljde, vispade och stekte m.m.  Så satte vi oss till bords och njöt avsmakningen och samvaron. Kanske svårt att vara fler än 6 i små kök, men anmäl ert intresse så får ni veta om det finns plats och är det riktigt många, räcker det kanske till ytterligare en grupp.

Någon tyckte att SWEA skulle starta en intressegrupp för att spela bridge.  Anmäl ert intresse så får vi se om det finns det antal som behövs. Det finns en duktig bridgespelare i styrelsen.

Tack för att ni så ofta berättar vad ni tycker om det vi gör och att ni kommer på våra aktiviteter, när ni har möjlighet. Fortsätt också att komma med förslag. Det är så vi kan lyckas utveckla SWEA Paris.

Varma hälsningar
Hélène Mjörndal
ordförande

 

/ SWEA Paris