Network Menu

Nyhetsbrev SWEA Paris

En hälsning till alla medlemmar i SWEA Paris

Vi har haft stort antal aktiviteter under året där många av er flitigt deltagit.
Julfesten nyss kan ni se bilder på om ni går in på SWEA Facebook. Det serverades väldigt god mat tillagad av festkommittén och en av våra styrelsemedlemmar. Det är tack vare er uppskattning som de fortsätter att anstränga sig för att erbjuda stunder av värdefull samvaro.

Till styrelsen där många arbetar sedan snart fyra år har vi också fått två nya tillskott under min tid som ordförande. Ordförandeposten är vakant om någon av er kan tänka er att ta över. Sekreteraren vill gärna ha avlösning efter fyra år och även om vi är åtta i styrelsen tar vi gärna emot flera positiva krafter, som kan bidraga till mångfalden av idéer. Med stigande ålder och pension får vi ofta ett rörligare liv än när vi var bundna till den plats, där arbetet fanns och då är det bra när vi är många som kan finnas till för anmälan och närvaro vid de olika programpunkterna.

Jag vill att ni noterar två nya datum utöver de som finns i programmet. Det är:

1 februari kl. 18.30 på Svenska klubben för information och mingel mellan er medlemmar och alla svensktalande kvinnor vi kan nå före detta datum. Hjälp gärna till att sprida informationen som snart kommer i ett separat utskick.

Den 8 mars, äger SWEAs årsmöte rum på Svenska klubben. Senare än
vanligt för att ge oss tid att fånga upp nya kandidater till styrelsen och nya medlemmar
till avdelningen men också undvika det sena februarilovet. Vi ses efter helgerna.

Gott Nytt År!

Hélène och Styrelsen

Nyhetsbrev – september 2017

SWEA Paris 30 år

Lördagen den 16 september 2017 firade vi våra tre decennier på Seine från nio på morgonen till sex på kvällen. Vi hade glädjen att slippa det utlovade regnet förutom en störtskur på väg in till restaurangen La Fournaise på Île des Impressionistes i Chatou.  Under flera timmar matades vi med intressanta fakta om det vi passerade och om konsten och konstnärer under impressionismen av en imponerande kunnig fransk guide.  Glädjen över att tillsammans upptäcka och samtidigt umgås med varandra var påtaglig.  I foton syns hur sjalar och jackor behövdes för att värma oss så länge vi satt kvar uppe på däck med maximal utsikt.  Det var bara  nio grader på morgonen och gick inte över femton under dagen.

Våra bilder tagna av olika fotografer ger en liten inblick i vår fina gemenskap under denna dag, som slutade i solsken.  Härligt sätt att umgås.  Det var nog ingen som tidigare gjort en så lång båtutflykt på Seine och våra trettio år med SWEA är ju också en imponerande lång period.  Vi hoppas och arbetar för att fortsätta ännu i många år och måste kämpa för att få nya medlemmar i en stad och en tid då konkurrensen om vår tid är stor. Det är något av en tie-break att fylla på antalet medlemmar och inte förlora fler än de som kommer till. Så länge vi är kring 60 medlemmar så kan vi leva vidare men vi vill väldigt gärna öka för att ha en betryggande stor grupp Sweor att bjuda in till våra arrangemang.
Ju fler vi är ju lättare blir det att erbjuda intressanta aktiviteter.

Varma hälsningar

Hélène Mjörndal
ordförande

 

/ SWEA Paris